E Fitu Mea e A'afia ai Valve Gasket ma Fa'amau Fa'amau

Factors

 

 

1. Tulaga i luga ole fa'amaufa'ailoga:o le foliga ma le roughness luga o le faʻamaufaʻailoga o loʻo i ai se aafiaga patino i luga o le faʻamaufaʻailoga, ma o le lamolemole lamolemole e faʻaogaina i le faʻamaufaʻailoga.O kasi mālū e le a'afia i le tulaga o luga ona e faigofie ona fa'aleaga, a'o le kasi malo e tele sona a'afiaga ile tulaga o luga.

2. Fa'afeso'ota'i lautele o fa'amaufa'ailoga luga:o le sili atu le lautele o fesoʻotaʻiga i le va o faʻamaufaʻailoga magasketpoʻo le faʻapipiʻiina, o le umi o le ala o le tafe o le vai ma sili atu le leiloa o le tafe, lea e faʻaogaina i le faʻamau.Ae i lalo o le malosi faʻamalosi tutusa, o le tele o le faʻafesoʻotaʻi lautele, o le laʻititi o le faʻamaufaʻailoga mamafa o le ai ai.O le mea lea, e tatau ona maua le lautele faʻafesoʻotaʻi talafeagai e tusa ai ma mea o le faʻamaufaʻailoga.

3. Suavai meatotino:o le viscosity o le vai e iai se aafiaga tele i le faʻamaufaʻailogaina o le faʻapipiʻiina ma le gasket.O le vai e maualuga le viscosity e faigofie ona faʻamauina ona o le leaga o le suavai.O le viscosity o le vai e sili atu le maualuga nai lo le kesi, o lea e faigofie ai le faʻamauina o le vai nai lo le kesi.E sili atu ona faigofie le fa'amauina o le ausa fa'asusu nai lo le ausa fa'a'asa tele ona e mafai ona fa'a'a'a'a'i mai matāua ma poloka ai le ala lili i le va o mea fa'amau.O le tele o le voluma mole o le vai, o le faigofie foi lea ona poloka e le va vaapiapi faʻamaufaʻailoga, o lea e faigofie ai ona faʻamau.O le susu o le vai i mea faʻamaufaʻailoga e iai foʻi se aafiaga faʻapitoa i le faʻamaufaʻailoga.O le vai e faigofie ona fa'aulu e faigofie ona tafe ona o le gaioiina o capillary o micropores i totonu o le gasket ma le faʻapipiʻiina.

4. Suavai vevela:o le vevela e aʻafia ai le viscosity o le vai, ma aʻafia ai le faʻamaufaʻailoga.Faatasi ai ma le faateleina o le vevela, o le viscosity o le vai e faʻaitiitia ma faʻateleina le kesi.I le isi itu, o le suiga o le vevela e masani ona iʻu i le deformation o vaega faʻamaufaʻailoga, lea e faigofie ona mafua ai le leakage.

5. Mea o le gasket ma le afifiina:mea vaivai e faigofie ona maua ai le elastic po o le palasitika deformation i lalo o le gaioiga o le preload, ma taofia ai le ala o le leakage vai, lea e talafeagai i le faamaufaailogaina;ae ui i lea, o mea vaivai e masani ona le mafai ona tatalia le gaioiga o le sua maualuga.O le faʻamaʻiina o le pala, faʻafefe vevela, faʻapipiʻi ma le hydrophilicity o mea faʻamaufaʻailoga e iai se aʻafiaga i le faʻamaufaʻailogaina.

6. Fa'amaufa'ailoga mamafa fa'apitoa i luga o luga:o le malosi masani i luga o le iunite faʻafesoʻotaʻi luga i le va o faʻamaufaʻailoga e taʻua o faʻamaufaʻailoga faʻapitoa.Ole tele ole fa'amaufa'ailogaina fa'apitoa fa'amalosi o se mea taua e a'afia ai le fa'amauina o le gasket po'o le fa'apipi'iina.E masani lava, o se mamafa faapitoa e gaosia i luga o le faʻamaufaʻailogaina e ala i le faʻaaogaina o le malosi muamua e faʻamalo ai le faʻamaufaʻailoga, ina ia faʻaitiitia pe faʻaumatia le va i le va o faʻamaufaʻailoga faʻafesoʻotaʻi ma puipuia le vai mai le ui atu, ina ia ausia le faʻamoemoe o le. faamaufaailoga.E tatau ona faailoa atu o le aafiaga o le mamafa o le vai o le a suia ai le mamafa faapitoa o le faʻamaufaʻailoga luga.E ui lava o le faʻaopoopoga o le mamafa faʻapitoa o le faʻamaufaʻailoga e aoga i le faʻamaufaʻailogaina, e faʻatapulaʻaina e le malosi o le extrusion o mea faʻamaufaʻailoga;mo le fa'amaufa'ailoga malosi, o le fa'atuputeleina o le mamafa fa'apitoa o le fa'amaufa'ailoga o le a mafua ai fo'i le fa'atupuina o le fa'atuputeleina o le fa'asagaga.

7. A'afiaga o tulaga i fafo:Vibration of pipeline system, deformation of connecting parts, deviation of installation position ma isi mafuaaga o le a maua ai le malosi faaopoopo i luga o faʻamaufaʻailoga, lea o le a iai ni aʻafiaga leaga i faʻamaufaʻailoga.Aemaise lava o le vibration o le a faia ai le malosi faʻamalosi i le va o faʻamaufaʻailoga faʻamau e suia i lea taimi ma lea taimi, ma faʻamavae ai faʻamau faʻafesoʻotaʻi, e mafua ai le toilalo faʻamau.O le mafuaʻaga o le vibration atonu e fafo pe totonu.Ina ia mafai ona faʻatuatuaina le faʻamaufaʻailoga, e tatau ona tatou mafaufau loloto i mea o loʻo i luga, ma o le gaosiga ma le filifilia o le faʻamaufaʻailoga gasket ma le faʻapipiʻiina e taua tele.


Taimi meli: Oke-12-2021